RoadtripThe Roadtrip movie : 

vertrek uit Duitsland

 

We hebben er voor gekozen om de nacht voor het vertrek in Duitsland te slapen omdat de dag erna veel te lang zou zijn .

Ons hondje konden wij bij de buren achterlaten . Tof dat ze dit willen doen voor 3,5 weken .

We zijn vertrokken Zaterdag middag en rond 18h waren we aanwezig in het hotel.

Het hotel was op 10 min van de luchthaven . Rond het hotel valt er weinig of niks te beleven maar hier hebben we ook niet voor gekozen.

We willen gewoon een goede nachtrust en waren ook niet van plan om nog rond te trekken .

We zijn op tijd gaan slapen want om 10h15 vertrekt het vliegtuig .

We willen zeker op tijd in de luchthaven zijn ... you never know en we hebben ook weinig vliegervaring dus het zal wel even zoeken worden .

Ik was ook nog eens mijn gsm vergeten bij de checkin aan de bali van het hotel . Even mijn reservatie opgezocht op mijn gsm en dan laten liggen .

Gelukkig hebben ze mij in het passeren nog terug geroepen om te vragen of het mijn GSM was .... GELUKKIG ....

Heel mijn planning en alle boekingen stonden er op . Mocht ik deze al de eerste dag kwijtspelen ….  Mag er niet aan denken .

 

Zonderdag morgen . Het is zover . Voor de kids de eerste keer vliegen en bij ons ook al een tijd geleden ....

We zijn om 6 uur opgestaan en tegen 7u was de auto al volgeladen met de koffers om naar de parking te rijden ( 10 min van hotel ).

Op voorhand was de holiday paring geboekt . Alles verliep vlot en konden gewoon parking oprijden bij het inscannen van onze barcode.

Even wachten op het shuttle busje en we waren ruim op tijd op de luchthaven . Het was even zoeken waar we precies moesten zijn .

 

Pffff amai... ziet er enorm groot uit maar tot onze grote verbazing wijst alles zichtzelf uit ...

Boarding passes waren op voorhand uitgeprint en ook de seats waren reeds vastgelegd op voorhand .

We hebben wel een meerprijs betaald voor de gereserveerde stoelen maar dat hadden we er voor over omdat de vlucht toch 12h duurt en zo zijn we zeker dan we allemaal samen konden zitten .

 

Eerst kijken voor de bagage in te checken . Dit ging ook heel vlot aan de self checkins. Boarding pass scannen, instructies volgen, koffer op de band, barcode kleven en de koffer was vertrokken .

Het is zo gemakkelijk dat Ian het zelfs kan en in geen tijd waren we al klaar om naar de douane te gaan .Eerst even checken waar het was en er stond nog niemand ... dus even nog wat eten en koffietje drinken en dan terug gaan .

OMG plots stond er heel veel volk.... Toch wel 45 min moeten wachten maar je moet nu eenmaal door de doane gaan dus wachten dan maar .

 

Alle electronische spullen uithalen en aanschuiven . Was even zoeken waar alles zat . Hadden 1 trolley en 2 rugzakken mee. Alles was een beetje verdeeld onder de rugzakken en trolley .

Ondertussen was Juanita lekker wat fotos aan het trekken tot er een security man op haar afstapte :) ze moest per onmiddelijk alle foto's verwijderen .

Dan kregen we een uitleg dat politie niet mag getrokken worden en bla bla bla … afin … wij gehoorzamen want we willen die vlieger op 

Alles verliep terug vlot bij de douane ( met uitzondering van juanita haar camera affaire :) ) . Bodyscan gedaan en in geen tijd stonden we aan de juiste Gate een 45 min op voorhand .

Zoe werd wel nog even opzij geroepen na de bodyscan maar niks speciaal ... gelukkig .

Gate was ondertussen al veranderd maar dat hadden we op tijd gezien . Konden in 20min boarden .

Eerst gezinnen met kinderen … Ian is nog een kind … haha wij dus vlug mee en ze deden er niet moeilijk over .

Plaatsjes zoeken die op voorhand vast stonden en ons maar installeren . Kussentje en deken meegekregen .

Voila de vlieger op en nu 12uur vliegen ...

 Dag 1 : Aankomst LA

 

12 uur vliegen ging vlot voorbij . Filmkes kijken en filmkes kijken en af en toe wat eten . De tijd ging redelijk snel .

Ik had een short aan met tshirt . Dat zou ik nu ook niet meer doen . Zo koud in die vlieger … Lange broek en trui meenemen is da boodschap.

We zijn rond 13h30 in LA toegekomen ( local time ).

Onderweg veel zee dus niet veel te zien buiten . Op het laatste toch wel een mooi uitzicht over de canyons .

Eenmaal aangekomen terug alle security checks moeten doen, vragen invullen, vingerafdrukken, foto’s laten trekken ....

Amai wa was dat allemaal ....

Alle koffers op een karretje en nu richting het SIXT busje voor onze auto .

Ook dit was gemakkelijk terug te vinden .

Alles ging terug heel vlot . Koffers in het busje en op 10 min stonden we bij SIXT .

Even mijn reservatie zoeken en hopen dat alles goed geboekt is . En ja .... ze vonden mij terug en de reservering was goed .

Nu even afwachten welke auto we gingen toegewezen kijgen . konden enkel de categorie kiezen niet de wagen zelf .

We hebben een SUV gekozen omdat we toch met 4 zijn en alle koffers zeker mee zouden kunnen .

We mochten naar vak 44 gaan want daar stond hem ...

Ik vroeg nog welke auto het was maar ik kende het merk niet . Ze zei wel dat we heel tevreden zouden zijn …

maar ja, dat zeggen ze bij iedereen waarschijnlijk .

En ja ... wat een auto ... EEN GMC acadia off ... wat een auto ... 30.000km op de teller en alle luxe voorzien .

Amai ... boven mijn verwachtingen .

Hier zijn de sleutels, jullie mogen vertrekken zeiden ze …. Ho ho momentje .

Eerst even wat uitleg vragen want een automatic is nieuw voor me. P , D, N en al dieknopkes... straks stijgt hij op als ik iets verkeerd indruk :) ...  Zelf de handrem vond ik niet terug en dit is toch wel belangrijk met al die bergen hier ... Maar de mensen van Sixt waren zo vriendelijk om alles eens uit te leggen . Ik was er vlug mee weg :).

Eerst checken of alle koffers erin geraken …. Maar ja, zelfs nog plaats over . Nu zoeken naar het hotel . Het was ondertussen toch al 16h voorbij .

Hotel vlot gevonden en de eerste mijls op Amerikaans bodem was een feit . Er was ook een beveiligde parking bij het hotel .

Ook hier vonden ze mijn boeking vlot terug . Hotel ziet er prima uit .

Koffers naar de kamer en wat reorganiseren van de koffers want we hadden alles verdeeld over de koffers mocht er eentje verloren gaan .

Dan nog eens naar de WALMART om wat kleine spullen te halen en onze frigobox die we 3 weken intensief zullen gebruiken.

We waren ondertussen al meer dan 24H wakker en dat begonnen we te voelen . Ook de kids begonnen lastig te komen dus hebben we maar besloten om niet te lang op te blijven .

Nog wat gaan eten heel dichtbij en tegen 21h lagen er al sommige in dromenland . We waren echt moe .

 

Queen size bedden waren goed van afmetingen . Altijd al gevreesd dat deze te krap gingen zijn maar het valt goed mee .

Nog even chekken waar we morgen naar toe gaan en dan ook maar in mijn bed gekropen want ook ik begon moe te komen .

 

Tot morgen .Dag 2 : LA

 

Zoals verwacht ... Savond doodmoe en heel vroep op .

 

Er stonden een aantal zaken op het programma maar alles is zo ver en door het drukke verkeer wist ik al op voorhand dat we dit niet allemaal konden doen ... dus hebben we het programma een beetje ingekort . Het is tenslotte vakantie .

 

Eerst een bezoekje aan IOWA battleship . Hier kregen we een 2 uur durende rondleiding doorheen het schip met mensen die onderweg uitleg geven over de geschiedenis . Is wel eens de moeite om te zien . Veel geschiedenis van America terug te vinden onderweg . Voor de mensen die niet zo graag battleships zien ligt er iets verder ook nog de Queen Marry die je kan bezoeken . Is een beetje zoals titanic .

We gingen ze eerst alle 2 doen maar dit ging te veel tijd in beslag nemen dus hebben we voor IOWA gekozen . Op internet kan je zelfs duo tickets verkrijgen mocht je ze alle 2 willen bezoeken .

Juist naast het schip was een opname bezig van een film . Camera's hingen vast aan een auto maar alles duurde precies lang voor dat we beweging zagen en dus zijn we maar niet blijven hangen .

Ik ging dan ook hollywood hills eens doorkruisen maar dit hebben we niet meer gedaan . Juanita vreest al die korte bochten zo steil omhoog :).

Dan hebben we maar naar Rodeo drive geweest en daar de winkels gaan bezoeken . Veel mooie winkels van heel duurt naar schappelijk van prijs . Ook Beverly hills is leuk om eens door te rijden maar veel van de mooie huizen zijn afgeschermd door hoge bomen dus je ziet er niet zo veel van . Je kan ook een tour doen met een open bus die alle huizen van de bekende mensen langsrijd. Maar ja, het enige wat je ziet is het inkomhek en hoge bomen . Van het huis zie je niks .Dus dat hebben we maar overgeslagen . Even nog een foto aan het beverly hills sign en dan naar Venice beach getrokken.

 

Terug heel veel verkeer om er naartoe te rijden . Maar ja, we zijn tenslotte in LA . Ondertussen worden we de auto al meer gewoon ook . Na een wandeling op de pier en langs de boardwalk was het tijd om te gaan eten. Genoeg keuze daar om iets leuks te vinden . Buikjes lekker gevuld in een tof restaurant aan de baordwalk van Venice Beach, nog een kleine wandeling en de dag is weeral voorbij . In het restaurant kwamen ze nog fotos nemen en ons die achteraf tonen om te kopen en omdat we er allemaal mooi opstonden besloten we deze te kopen . Ik gaf mijn creditkaart en plots kwam ze terug met de melding ' kaart declined " ... Ik dacht tis toch geen waar hé ... Dan gewoon maar cash betaald en hopen dat de afrekening wel goed verloopt van ons eten anders hebben we een probleem ... Maar ja, we konden gewoon betalen met creditkaart dus het probleem lag bij de mensen hun systeem . Gelukkig ... ik dacht al even dat de kaart niet ging .

 

Autorijden is toch een hele ervaring in Los Angeles . In het begin een hele opgave maar na 1 dag valt dit al goed mee .

Juist het rechts afslaan als het licht op rood staat blijft raar doen .... In Belgie krijg je hier boetes voor maar in LA claxoneren ze als je blijft staan :)

Ook het stoppen VOOR je aan het rood licht bent blijft opletten . Als je hier stopt juist aan het rood licht sta je midden op het kruispunt ... dat is niet de bedoeling . Ook de kruispunten met 4 stops vind ik een geweldige uitvinding . Ze zouden dat hier in Belgie ook moeten invoeren . Wie eerst toekomt mag eerst vertrekken . En de Amerikanen volgen die regels wel heel correct .

Ook de carpool lanes en express lanes kennen we in Belgie niet .

Met 2 of meer in de auto en dan kan je een speciale rijbaan gebruiken . Dan heb je ook nog rijbanen waar je tol kan op betalen om rapper vooruit te gaan . Het is toch even wennen . Andere auto, andere verkeersborden … Vooral die linkse voet niet gebruiken is lastig … Bij een automatic heb je die niet nodig .

 

Na het eten terug naar het hotel en iedereen is weeral doodmoe . Het tijdsverschil hangt toch wel in de kleren .

 

Tot morgen


Dag 3 : LA

 

Terug al vroeg uit de veren . LA wacht op ons .

Eerst nog eens onbijtje nemen en dan terug LA induiken .

 

Normaal had ik Warner Bros gedaan maar de kids vonden dat niet zo interessant . Heb enkele videos gezien van Youtube

Maar veel draait om series en films van vroeger maar de kids niks aan hebben . Ook het constant praten in Engels zou een probleem geven . Dus hebben we de tour dan maar overgeslagen .Vandaag beginnen we aan de hollywood sign .

Ik had een plaats gevonden op het internet die dicht was om mooie fotos te kunnen trekken maar er was geen plaats om de auto weg te zetten . Blijbaar hadden er al veel de weg gevonden maar omdat dit dicht bij een woonwijk ligt zullen ze deze weg afgezet hebben. Dan maar naar het park gereden er juist bij waar we ook mooie fotos hebben kunnen nemen. Even nog de politie die ons vroeg om de auto in de juiste rijrichting te plaatsen en dan even een wandeling gemaakt in het park en foto’s getrokken van de hollywood sign.  Het was weeral heel warm die dag. Erna zijn we naar griffith observatorium gereden . Ik dacht dat dit niet zo veel ging zijn maar het uitzicht alleen al over LA is schitterend . Terug veel volk maar plaatsje vinden met de auto ging vlot . Je kunt helemaal tot boven rijden en er is heel veel plaats onderweg om te parkeren . Ook binnen is een heel museum met uitleg over het observatorium dus dit hebben we ook eens doorgewandeld .

 

Erna zijn we dan naar Hollywood boulevard gereden . Gemakkelijk parking gevonden . Hier zijn zoveel parkings dat je altijd gemakkelijk je auto kwijt kunt . Soms wel duur maar ja, als je dicht wil parkeren moet je dat erbij nemen zeker.

Eerst naar Hard rock Café inkopen gaan doen en de buikjes vullen . Hier terug ook heel veel volk. Daar krijg je zo een triltoestel mee en als er plaats is begint da te trillen en weet je dat je mag gaan . Na 30min konden we aan tafel. Wel heel gezellig om te zitten . Lekkere burgers gegeten ook .Binnen hangen de muren vol met kleding van bekende artisten . Blijkbaar zijn dit schenkingen van de artisten geweest en wel mooi om eens te bezichtigen .Dan nog eens Walk of fame sterren voorbijlopen en de winkels bezoeken . Hebben hier ook madam tussaud gedaan . Madam Tussaud was wel de moeite . De kids konnen binnen ook een virtueel spel spelen dat echt heel leuk was zeiden ze zelf . Ze kregen elk een VR bril op en moesten elk in een gelsoten ruimte gaan staan waar ze konden rondwandelen. Zo konden ze elkaar virtueel zien en horen . Het was een beetje een escape room ervaring . Ze moesten elkaar helpen om opdrachten te doen . Nog een 4D cinema meepikken en het was al terug tijd om het volgende hotel op te zoeken in Pasadena . Terug veel verkeer om er te geraken .

 

Eerst nog eens langs de walmart om wat benodigdheden in te kopen want morgen hebben we een lange rit voor de boeg.


Dag 4 : Van LA naar Grand canyon .

 

Ik heb gekozen voor een hotel dat niet direct onderaan LA ligt maar meer erboven zoals Pasadena zodat we rap

uit LA konden vertrekken om naar Grand Canyon te gaan. Terug heel druk in LA net zoals de vorige dagen . De auto ben ik ondertussen al goed gewoon maar het verkeer is nog altijd moeizaam . Door het rood rijden is nog steeds niet altijd duidelijk wanneer

het mag en wanneer niet maar als het niet juist is hoor ik het wel van die persoon achter me .

Dan heb je nog die carpool stroken , express stroken, linkse opritten en afritten, de hold your lane banen, de stops op een kruispunt waar ieder om beurt moet vertrekken , de veel te korte afritten, ... veel in het begin om allemaal in het oog te houden.

 

Eerste stop was na 2 uur . Even starbucks bezoeken en een paar uur later gestopt voor een broodje .

Maar wat een weer vandaag . +40 graden . niet te doen . Als je dan uit de auto stapt van de airco naar +40gr is het om dood te vallen .

Daarna zijn we naar het stadje oatman gereden . Ik had een mooi restaurant gevonden met goede reviews om daar te eten maar nog al goed dat we voor een broodje hadden gekozen met het warme weer want het was niet open .

Fantastisch is het daar in Oatman . De ezels lopen daar vrij rond en het zijn er heel veel .

Ze blijven gewoon midden op de weg staan en auto's moeten soms 10min wachten voor ze verder kunnen .

Voor de rest is Oatman mooi om te bezoken met de oude huizen en shops ... lekker rondluieren en terug stikheet.

De weg van Oatman naar Kingman is schitterend . Wow ... wat een uitzichten . Heel mooi ( een aanrader )

Dan nog even een klein ommetoer gedaan om een stukje de oude route 66 te doen met van die mooie oude benzine stations en het route 66 logo op de baan moest mee op de foto natuurlijk . Met nog enkele stops en voor we het wisten was de dag al om .

 

Wel een lange rit van LA naar GC maar is vlug gegaan met enkele stops en de mooie omgeving.

Nog inchecken en mexicaans gaan eten ( wat tegenviel ) en dan maar terug in ons bedje en morgen Grand canyon


Dag 5 : Vandaag Grand Canyon

 

We hebben gekozen voor een hotel in Tusayan .

Hotel ligt heel dicht bij Grand Canyon dus mochten we iets later opstaan ( of we moesten ons niet opjagen :) )

Er was jammer genoeg geen ontbijt in het hotel dus moesten we op zoek naar iets anders .

Dichtbij was een starbucks dus is het dat geworden . Een ontbijt in het hotel vinden we toch beter . Starbucks is redelijk beperkt en duur voor wat je maar krijgt . We hebben onze auto bij het hotel gelaten en met de shuttle naar het park getrokken .

Met deze shuttle heb je geen last voor parking te zoeken en deze rijdt om de 10min :)

Mij hadden ze verteld dat ik voor het binnegaan van het park een jaarpas kon kopen voor alle parken . Met de auto kan dat misschien maar als je met de shuttle binnengaat kan dat blijkbaar niet . Eerst moet je een weekpas kopen en met die weekpas moet je dan binnen in het park een gebouw zoeken waar de rangers zitten . Die kunnen dan de weekpas omzetten naar een jaarpas en moet je nog gewoon het verschil bijleggen .  Dit klopt dus . Eerst weekpas en dan pas jaarpas kunnen krijgen .

 

Op nog geen 15min waren we bij visitor center .

Er was weinig volk. Ook de parkings waren niet vol . Voor ons is dat niet erg :)

Eerst nog wat info opgehaald in het visitor center en dan vertrokken richting rim . We hadden de avond voordien al water gaan inkopen

want water in belangrijk als het zo warm is en het was terug warm .

Het uitzicht was AMAZING . Je kan het 1000 keer gezien hebben op foto maar je moet het in het echt meegemaakt hebben om te geloven .

Hebben eerst een 2tal KM te voet afgelegd langs de rim en dan de shuttles in het park gebruikt . Het systeem is heel eenvoudig en heel praktisch . Iederen 10 min heb je een bus die je overal gratis naartoe brengt .

De uitzichten waren 1 voor 1 allemaal prachtig .

Ik was van plan een trail te doen maar met dit warme weer hebben we de trail niet gelopen . Dit hadden ze ons ook afgeraden in het visitor center en een andere voorgesteld . We hebben die dan maar gedaan omdat er meer schaduw was hadden ze gezegd .

Je kan hier blijven rondwandelen ... nie normaal groot .

Na een hele dag rondwandelen had ik graag nog de zonsondergang meegemaakt maar iedereen was doodmoe en zijn we dan maar richting hotel getrokken . Vlug nog wat verfrist en gaan eten iets verder . Het is weeral vlug laat geworden . Tegen wat we terug allemaal klaar zijn om naar bed te gaan is het al vlug na 23H en het is altijd vroeg terug dag ... Hier heb je geen problemen om in slaap te geraken met al dat rondwandelen .

 

Morgen 2 stops in Grand Canyon dan naar monument valley en Page waar we 2 nachten zullen verblijven .Dag 6 : Grand Canyon to Page

 

Vandaag richting Page .

We waren terug vroeg op . Geen ontbijt deze keer in het hotel dus stopten we terug bij starbucks .

Maar ja, veel keuze voor ontbijt heb je daar niet midden in de bergen .

Na het ontbijt moesten we nog 2 uitkijkpunten van Grand Canyon doen .

Na een uurtje waren we al ter plaatse en terug ohhh ahhhh . Weeral een heel mooit zicht .

Eén van de mooiste vind ik zelf . Er stonden ook 2 rangers uitleg te geven en er stond ook een verrekijker opgesteld waar je door kon kijken .

Terug enkel fotos genomen en dan 15min later op de laatste stop van de grand canyon ( dessert view )

Daar is een toren waar je omhoog kunt klimmen met terug een mooi uitzicht . Wel lastig in de weertje hier .

 

Na deze 2 bezoeken reden we verder richting Tuba city waar we wat zouden eten . De weg van Desert view naar Tuba City is ook heel mooi .

Veel vista points om mooie fotos te trekken . Onderweg kom je ook regelmatig kraampjes tegen om souveniers te kopen .

In Tuba City hebben we een snelle hap genomen om vervolgens richting monument valley te rijden .

Dit stond eerst niet op het programma maar ik had het toch wel eens willen zien. Aangezien het zo dicht was moesten we dit wel doen .

De weg ernaar toe is ook schitterend . Na een kleine 2 uur stonden we al aan het visitor center van monument valley .

Blijkbaar kan je hier geen gebruik maken van uw jaarpas en moet je betalen .

Eens rondgewandeld in visitor center en natuurlijk terug de nodige fotos genomen .

We hebben niet met de auto door de zandwegen gereden omdat we dit niet echt een meerwaarde vonden en ook de tijd niet hadden ingepland.

Volgens wat ik ook gelezen had zouden huurauto’s niet offraod mogen rijden … maar geen mens die daar rekening mee houd natuurlijk.

 

Na een uurtje hebben we besloten om door te rijden naar Page . Is terug een 2 uur durende trip maar deze wordt beloont met het mooie uitzicht .

Het is wel een uurverschil van Grand Canyon naar Monument Valley en van MV naar page terug een verschil .

Op den duur wisten we nie meer hoe laat het was omdat alle toestellen een verschillende tijd weergevan...

 

Op de weg naar Page toch even schrikken als de politie met loeinede sirenes achter ons blijft rijden .... Even niet weten wat gedaan heb ik mijn snelheid verminderd en langs de kanten gegaan en ..........

het was niet voor mij maar hij wou me gewoon voorbij steken :) Gelukkig ...

 

Rond 18h waren we al op ons hotel . Mooi hotel want het staat er nog niet lang ook .

Nog even langs de walmart om de nodige inkopen te doen en dan nog gaan eten en de dag is weeral voorbij .

In de verte zien we een onweer afkomen en voor de eerste keer hebben we Amerikaande regen gezien :)

 

Morgen gaan we naar Antelope Canyon en nog veel meer . Antelope was al op voorhand gereserveerd en maar 10 min van het hotel.

 

Tot morngenDag 7 : Page

 

Vandaag start de trip bij antelope lower canyon .

Ik had op voorhand geboekt want deze waren snel uitverkocht .

 

Afspraak 9h bij KENS tours want tour start om 9h30.Het was op slechts 10 min van het hotel .

Terug een lekker ontbijt in het hotel en daarna richting KENS tours . Gemakkelijk gevonden .

Eerst even aanschuiven en hopen dat onze reservering goed verlopen is .... en ja ... betalen en even wachten op de gids .

We konden enkel cash betalen . Gelukkig had ik dit op voorhand gelezen en voorzien.

Stipt 9h30 vertrokken we in groepjes van 15 richting lower Canyon .

Onze gids was niet zo spraakzaam maar we kregen uiteindelijk wel uitleg en op verschillende tijdstippen wou ze foto's maken

van ons allemaal samen wat uiteindelijk wel alles goedmaakte .

Lower canyon is echt heel mooi .... je kan blijven fots maken .

Je hebt ook upper canyon maar is een beetje gelijkaardig .

Juist het afdalen is voor somminge ( Juanita :) ) niet vanzelfsprekend ... Steile strappen naar beneden .

Na een uurtje wandelen en vele fotos later kwamen we bij de uitgang . zeker een aanrader lower canyon .

Het volgende bezoek was horseshoebend . Na 10 min kwamen we aan maar er stond politie dat we de parking niet mochten oprijden .

Alles vol en het druk verkeer verhinderde de drukke weg en was te gevaarlijk . Dus reden we even door om dan terug te keren en onze volgende

stop maar eerst te doen .

Op naar het viewpoint van de dam . Terug 10 min later stonden we op juiste plaats en weeral een fantastisch overzicht over de Gelnn canyon dam.

Na wat fotos te trekken reden we nog eens terug naar horseshoe bend en nu konden we gemakkelijk de parking oprijden en was de polite weg .

Ondertussen was het al rond de middag en al heel warm . We wisten dat het een stukje wandelen was en hadden drinken voorzien .

Eerst een stukje klimmen en eens boven dachten we dat we er waren .... niet dus ... eens boven zagen we hoe ver het nog was en het was nog een HEEL stuk lopen ... even op de tanden bijten want het was HEEL warm .

Zoë zag dit niet zitten ...

Eens aangekomen was het uitzicht wel de moeite . Toch wel blij dat ik het gezien had . Kids waren minder gelukkig omdat het zo ver wandelen was voor slecht 1 ding te zien maar ja ... niet alles kan op hun maat gemaakt zijn . soms moet je eens afzien om iets moois te zien :)

Heeft ons toch zeker een uurtje geduurd om heen en terug te geraken . Zeker pet en water meedoen .

 

Vervolgens stond nog lake powel op de planning . Ian had graag nog eens gezwommen dus had ik een plaats gezocht maar we tot aan het meer met de auto konden rijden in het strand ... Dus wij richting lake powel ...

Nog even de brug over van de dam . Mooi uitzicht op de dam . Je kan er ook stoppen op de parking en eens rondlopen maar dat hebben we niet gedaan .

Eens aangekomen moest er blijkbaar betaald worden om gewoon het lake te bezoeken . Normaal 20€ per auto maar aangezien we een jaarpas voor alle parken hadden gekocht mogen we gratis binnen .

Even door het zand cruisen ( auto op 4X4 gezet ) en we waren snel aan het water .Ook terug veel volk hier . Wel opletten dat je je niet vast rijdt want we hebben toch enkele gezien die zijn vast komen te zitten in het zand ... Even gezwommen en dan kwam terug een onweer opzetten in de verte . Na een tijdje zijn we dan maar terug naar het hotel vertrokken want het kwam behoorlijk zwart .

 

Eens terug op het hotel even verfrissen om naar een restaurant te gaan dat we op voorhand hadden opgemerkt en goede reviews hadden gelezen

Het was een BBQ restaurant met live muziek maar ..... ze stonden in een lange rij aan te schuiven om binnen te geraken ...

Dat hadden we er niet voor over en zijn dan maar doorgereden ergens anders .

 

Ondertussen was het weeral redelijk laat en zijn we richting hotel aan het rijden voor ons verdiende nachtrust .


Dag 8 : Bryce canyon

 

Op tijd vertrokkken uit het hotel want hier zal het uur 1 uur vooruit gaan .

Tegen 8h waren we al weg richting Bryce na een goed ontbijt.

 

Ongeveer 2h30 rijden en het is direct middag als we in Bryce aankwamen met dat uurverschil.

Eerst even een broodje eten voor we het park binnegaan want in het park wist ik niet zeker of we daar nog iets kunnen krijgen om te eten .

 

rond 13h waren we in het park. Ik heb gekozen om met de auto een paar views te doen en niet met de shuttle rond te rijden .

Eerste stop was sunset point . Genoeg parking en zonder problemen met de jaarlijkse pass binnengeraakt .

Wat is het uitzicht fantastisch ... wow ... zowat even mooi als Grand canyon .

Ik had een trail uitgestippeld die ik wou doen en hebben die snel gevonden .

Het was de navajo loop trail en is ongeveer 2km lang .

Het voordeel is dat je hier na even doorstappen zo in het dal staat wat je bij Grand Canyon niet kunt .

Wij met volle moed beginnen afdalen en het uitzicht bleef maar mooier worden .

Het was ook die dag heel warm maar een groot deel was in de schaduw . Gelukkig.

Eens helemaal beneden moesten we een pad volgen om de volledige trail te doen .

Na een tijdje wandelen toch eens gevraagd aan mensen die voorbijkwamen of wij wel op het juiste pad bezig waren . Er kwam precies geen einde aan en zo veel volk zagen wij niet passeren ... maar ja, we zaten juist .

Uitzichten zijn fantastisch .... Het enige naadeel ... what goes down must go up ....

En ja ... na een tijdje moesten we ook terug klimmen naar boven . Dat was even een moeilijk stuk maar doenbaar .

Op moeilijke stukken stonden rangers om eerste hulp te bieden mocht er iets foutgaan of mensen die slecht komen van de inspanningen.

Toch wel 1h30 op het gemak bezig geweest maar 100% de moeite waard en afgemat .

Daarna hebben we nog 2 viewpoints gedaan die terug HEEL mooi waren ...

We konden nog steeds verder rijden maar we hielden het voor bekeken ... Er zijn nog vele viewpoints in Bryce maar het is zo groot dat je keuzes moet maken .

De lange trip naar boven en benenden had toch wel wat energie gekost . Na het bezoek in Bryce zijn we erna eerst naar het hotel getrokken ...

Het was een hotel met 2 x 2persoonsbedden . 1 van de enige hotels waar geen Queens bedden waren .

Vele hotels waren reeds uitverkocht dus dit was het enige hotel dat niet te ver verwijderd was .

Nog even vragen is het hotel als er geen Queen siez bedden zijn maar nee, alle kamers zijn gewoon dubbele bedden .

Afmetingen bed zijn toch wel stuk kleiner of Queen bedden .

 

Het hotel op zicht viel nog mee... had het erger verwacht. Eerste hotel zonder lift . Ziet er meer als een motel uit ook . Er was een gelijkvloers en 1 verdiep .

Wij zaten natuurlijk op het verdiep . Dus even sleuren met de valiezen op de trappen . De kamer op zich viel mee en was proper zoals alle hotels dat we al gedaan hadden .

Maar dit was toch duidelijk één van de mindere . Er was ook een restaurant bij en we kozen dan maar om daar iets te eten .

Achteraf bleek dit niet een goed idee te zijn ... Het restaurant viel op het eerste zicht wel mee maar het eten viel tegen, de bediening was raar ... 3 gure types stonden constant te kijken en te komen vragen of we nog iets willen .

Borden werden weggenomen terwijl anderen nog aan het eten waren en Juanita kreeg al haar dessert terwijl Ian nog aan de hoofdschotel bezig was .... Heel raar allemaal . Het vlees was niet wat ik verwacht had .

En de prijzen waren niet min en dit is licht uitgedrukt . Waren op een uurtje buiten en veel geld kwijt . Dus snel vergeten die handel ....

 

Dan maar terug naar het hotel voor onze welverdiende slaap .Dag 9 : Zion

 

Na het tegenvallen gisteren maar toch een redelijk ontbijt te hebben gehad zijn we vol goede moed vertrokken naar zion.

Op het programma stond The narrows . We hadden onze waterschoenen mee, gsm zakjes zodat onze GSM niet kon nat worden mochten we vallen .

De weg ernaar toe is schitteren !!! Echt waar .... De weg die kronkelde tussen de rotsen is heel mooi .

We hadden graag nog even gestopt aan de canyon overlook trail maar ik had op voorhand gelezen dat de kleine parking niet voldoende is om zo veel volk een plaats te bieden en langs die kronkelende weg mocht je niet parkeren . En ja, alles stond vol en draaien kan je daar niet . Dus hebben we gewoon doorgereden . jammer maar soms lukt niet alles wat op de planning staat .

Na 2h rijden hebben we eerst nog even gestopt om een picknick mee te doen want in het part zelf is er niet zo veel te verkrijgen .

Eerst onze auto bij het hotel gaan parkeren maar we mochten nog niet inchecken maar wel onze auto parkeren .

De shuttle bus stopte juist voor ons hotel . Je moet met de shuttle naar Zion want er mogen geen autos binnen tijdens de zomer .

Dus even onze jaarpas tonen en we konden mee op de shuttle .

Rugzakken gevuld met water, onze picknick , waterschoenen , ... en we waren vertokken .

Eerst moesten we nog eens overstappen om een andere shuttle en die bracht ons dan naar nr 9 . Helemaal op het einde van de lijn .

De Shuttle rijdt eerst naar de hotels om de mensen op te halen en dan moet je overstappen naar een andere Shuttle die naar het park rijdt.

Bij de overstap smorgens moet je toch rekening houden met een wachttijd. Veel volk daar om aan te schuiven.

Toch 30min rijden tot einde van de lijn ( nr 9 ) maar met die mooie uitzichten is de tijd vlug voorbij .

Eerst de picknick opeten voor we verder gaan natuurlijk .

Het was terug heel warm . Even een 30min wandelen tot bij het begin van de narrows en dan konden we onze tocht beginnen .

Alles goed weggestopt zodat we zeker bij het vallen niks natmaken in de ruszakken .

En we waren weg .... Amai, al die rotsen in het water maken het een stuk moeilijker dan ik had gedacht maar het was wel de moeite om te doen . Vooral de omgeving is prachtig . We wisten als we 1h30min lopen in het water dat we ook 1h30 min moesten terug keren . Voor Ian was dit super . Hij was al helemaal nat dus vallen of niet maakte voor hem niks meer uit . Voor ons daarintegen maakte het wel uit 

In de rugzak fototoestel, gsm’s, pasports , …  nat worden was geen optie 

Ik en Juanita hand in hand om elkaar wat te ondersteuen maar het ging ook redelijk vlot .

Een hele tijd later kwamen we terug aan bij het beginpunt .

Nu nog even weeping rock bezoeken met de shuttle en dan was het al terug tijd om richting hotel te gaan . Amai ... hier kan je gerust een hele week rondwandelen in Zion .Mocht ik het nog eens overdoen zou ik hier meer tijd doorbrengen . Zeker voor herhaling vatbaar. Mocht gerust nog een dagje langer duren om een paar trail te doen . Met de shuttle terug netjes voor het hotel afgezet .

Eerst inchecken bij het hotel en dan terug iets zoeken om te eten . Hopelijk deze keer meer gelukt dan gisteren .

Juist naast het hotel een leuk restaurant met goede ratings bij tripadvistor dus zijn we daar maar binnegegaan en de ratings waren terecht ...

Heerlijk steak gegeten en nen goeien gedronken :) . Juanita dacht ik drink een eens blodymary ... haha .. ze wist niet juist wat dit was maar het was al snel duidelijk dat ze na 1 sip dat niet moest hebben ... pikant ja... nie te doen .

Daarna nog wat rondgewandeld en de shops bezocht , een lekkere ijs gegeten en het was terug tijd om naar het hotel te gaan .

De vermoeidheid ( jetlag ) valt al veel beter mee dan een week terug . We komen het gewoon .

 

Morgen Vegas


Dag 10 : Las Vegas

 

Eerst nog een goed ontbijt voor we vertrekken naar Las Vegas .

Deze keer moesten we in een restaurant zijn en was het geen zelfbediening zoals we gewoon waren .

We moesten kiezen uit een menu en dit viel wat tegen maar we hadden al bij al toch een redelijk ontbijt binnen .

In de auto en 2h30min later zouden we aankomen.

We hebben gekozen voor planet hollywood . Goede reviews gelezen dus hebben we dit hotel gekozen .

Na een uur of 2 zagen we Las Vegas al in de verte liggen . Onderweg valt weinig te zien . Het is tenslotte woestijn .

We wisten ongeveer waar we moesten zijn voor de parking want alles is daar zo groot dat je rap verloren geraakt .

En ja, parking gemakkelijk gevonden . We moesten door een groot winkel centrum om tot bij de lobby te komen .

Dit had ik ook gelezen en we hebben dus alle kleren die we nodig hadden voor die 2 dagen in 1 valies gestoken zodat we niet veel hoeven te sleuren met koffers want het is even lopen naar de lobby ..

Het was met de middag en we mochten pas vanaf 16H inchecken dus was het tijd voor Planet hollywood eens te verkennen .

Eerst het winkelcentrum eens doorlopen en dit was heel mooi ingericht . Zoë en Juanita bleven al hangen in de shops ... zijn ik en Ian dan maar alleen een beetje geen verkennen :) plafond was met wolken geschildered zodat je precies buiten liep. Heel mooi .

Dan ook eens het Casino bekeken en ook dit was enorm . Telkens opnieuw liepen we verloren . nie normaal .

Kids mogen niet spelen en moeten 21jaar zijn . Ze mogen zelfs niet staan kijken terwijl wij aan het spelen zijn. Ze mogen zelfs niet stilstaan in de gangen die door het casino lopen .

Ze moeten blijven doorlopen …  amai . wa regels zijn dat vooral als je weet dat. Alle hotels die op de strip liggen hebben toegang tot het hotel via het casino .

Je moet dus door het casino om in het hotel te geraken . afin , er wordt goed op toegekeken . Veel security daar .

Hebben dan nog wat ons ogen uit ons hoofd gekeken op de strip om dan tegen 16h in te checken . Alles verliep prima .

Verdiep 17 . Een heel mooie kamer . Na alles wat te hebben uitgeladen was het tijd om de strip te verkennen .

Eens we buiten kwamen was het niet normaal warm ... nie te doen ... echt niet . Ik denk gemakkelijk 40gr .

Dan hebben we langs de strip gewandeld tot rond 2 AM als we terug in het hotel waren .

Langs de strip is ZO VEEL te zien dan ik hier wel 10 paginas kan schrijven maar we hebben veel hotels binnen en buiten gelopen om toch maar even de binnenkant te zien .

Ieder hotel heeft een eigen thema dus telkens opnieuw heel mooi .

De trip is dan ook ZO lang… had het niet gedacht . Op kaart lijkt dat niet veel maar eens je daar bent zijn de afstanden gigantisch . Daar loop je gemakkelijk uw voeten stuk 

 

Morgen terug een dagje LVDag 11 : Las Vegas

 

We mochten deze keer iets later opstaan omdat we toch de auto niet moesten gebruiken .

Na even te hebben rondgewandeld gingen de kids gaan zwemmen .

Wel raar dat hier het zwembad maar open is tot 19H terwijl bij alle andere hotels tot 22H.

Mooi zwembad . Er waren er 2 . Eentje voor -21 en eentje voor +21 . Raar maar wel ok .

Terwijl ze gingen zwemmen hebben wij dan maar eens een gokje gewaagd in het Casino.

Jammer maar helaas niks gewonnen .

Als je ziet hoeveel mensen er zitten te gokken en hoeveel geld ze er doorjagen kan dit niet anders als veel opbrengen .

Erna hadden we nog een veraassing . Schieten met echte geweren . Zoiets kan je alleen in de USA .

 

Wij :

The Weapons

Sig P-226: 20 rounds

MP5 SD: 25 rounds

M4 CQBR: 25 rounds

 

Ian :

 

The Weapons

SIG MOSQUITO: 20 rounds

WALTHER P-22: 20 rounds

MPI-69: 40 rounds

M-16: 40 rounds

 

 

Even een uber geregeld wat met deze hitte is wandelen een echte marteling...User werkt hier top.

Best wel een data kaartje aanschaffen anders werkt het natuurlijk niet . Ik had een extra telefoon mee en een data kaart gekocht .

Was 40$ voor 10GB 1 maand te gebruiken . Vond ik nog meevallen . Extra gsm als hotspot gezet en zo kon iedereen eens op facebook, internet , ….

Toch wel opletten als je weet dat Zoë gemakkelijk 7BG alleen per maand gebruikt .

Dus hotspot af en toe eens toegezet dat we toch 23 dagen verder kunnen . Er is tenslotte overal free wifi ook .

We konden kiezen uit verschillende paketten geweren . Ian kon maar 1 bepaald pakket kiezen omdat de terugslag niet te groot mocht zijn .

Ik, juanita en zoe hebben een paket gekozen met 1 handwapen en 2 automatische geweren .

Ik mocht beginnen . Toch wel even verschieten van de terugslag van het handwapen en het geluid dat zoiets maakt ...

Ook die automatische geweren maken veel lawaai . We hebben steeds een instructeur naast ons staan die alles netjes uitlegt en instaat voor onze veilighied . Na met mijn 3 geweren te hebben geschoten was het de beurt aan Juanita . Ze stond te shaken op haar benen maar ze heeft doorgebeten en toch maar de poging gewaagd en ze deed het ook niet slecht . Zoë en Ian wilden alle 2 al niet meer schieten en waren bang maar de instructeur heeft ze kunnen overhalen . Ik ging het voor bekeken houden want ik dacht niet dat ze het gingen doen . Ik wil nu ook niet dat ze daar een trauma aan overhouden . Zoë deed het zelf nog beter dan ik . Ze schoot alsof ze heel haar leven niks anders had gedaan .... Ook Ian deed het heel goed . Het geluid schrikt de meeste mensen af denk ik . Ook het geluid van andere mensen die schieten naast ons is soms enorm . Zo moesten we plots allemaal stoppen met schieten omdat er 1 iemand ging schieten met een geweer die wel HEEL LUID ging . En ja , Wat een knal ... we voelden zelfs de luchtverplaatsing . nie normaal . Gelukkig hadden we oorbeschermers en een bril aan . Het was een hele ervaring die je enkel in de USA kan doen . Nog even rondlopen en het buitenmuseum bekijken met ian . Hier stonden allemaal legervoertuigen, helicopters, tanks, ... Wel eens mooi om te zien . Dan werden we nog teruggebracht in een open legervoertuig tot netjes voor het hotel .

Ian had een herinnering gekocht in de shop ginder maar heeft het laten liggen … vergeten . Jammer.

Daarna hebben we terug langs de strip gewandeld en terug de vele hotels en shops bezocht .

Ook de fonteinen en vuurspektakel hebben we kunnen meemaken .

Hier hebben we wat kilometers afgelegd .

 

Freemont street hebben we zelfs niet meer kunnen doen . Stond wel op de planning maar hadden geen tijd meer .

Zelfs het Las Vegas logo ben ik vergeten te bezoeken voor een foto te maken .

 

Terug was het al vlug 12H snachts en we moesten vroeg op .

 

Dus vlug ons bedje in.


Dag 12 : Mammoth lake

 

We waren vroeg op want het was een lange rit .

Uitchecken in Las Vegas en dan richting dead valley .

Eerst stoppen in de dichtsbijzijnde dorp voor water, picknick en auto voltanken . In dead valley wil je niet zonder benzine vallen .

Al vlug stonden we bij onze eerste stop in Dead valley Dant view .

Even uitstappen en rondlopen. Mooi overzicht over dead valley hier .

Volgende stop was zabriski point . Auto op de parking gezet en op het eerste zicht niks speciaal te zien .

Je moest een weg naar boven lopen ... in dit warme weer geen gemakkelijke opgave maar toch benieuwd wat er daar boven te zien is .

Eens beoven is het uitzicht heel mooi . echt de moeite .

Even rondgewandeld en wat fotos getrokken en dan naar badwater .

Dit is het laagste punt in CA . De temperatuur gaat hier vlug omhoog .

Toen we aankwamen was het 52graden .... Ik dacht van die wandeling te maken tot aan de zout beddingen maar na het uitstappen

was ik vlug van gedacht veranderd .... NIE NORMAAL WARM ... even rondwandelen en VLUG terug naar de auto.

 

Nu is het een lange rit naar mammoth valley waar ons hotel is .

De weg ernaartoe is wel heel mooi . Dus de tijd gaat redelijk snel .

Eens aangekomen was het toch wel even tegenvallen want er hing precies een mist .

Toen we uitstapten was het vlug duidelijk ... het was rook van de branden in de buurd . Jammer ...

We zijn nog niet zeker of we morgen onze geplande tocht zullen kunnen doen omdat vele wegen zijn afgesloten door de branden .

zelfs yosemite valley is volledig afgesloten tot 5 aug .

 

Even nog wat eten en eens rondgewandeld in mammoth valley en dan in ons bedje .

Hopelijk kunnen we morgen via tioga pass een trial doen .


Dag 13 : Tioga to lake tahoe

 

Ontbijt was terug in het hotel . Ruime keuze dus voor ons een prima ontbijd .

Nog even gevraagd aan de receptie of we Tioga pass konden doen .... antwoord was Neen ...

Toch nog maar even op de website checken en daar staat dat Tioga pass open is .

Open ... niet open ... wij rijden er gewoon heen .

Smorgens was de rook precies een beetje weggetrokken en wij volle moed naar Tioga pass.

Juist voor de Pass stond een groot bord " TIOGA PASS gesloten " tot een bepaald punt .

Dus wij toch maar doorgereden . Tioga pass is echt geweldig . De rit door de bergen is heel mooi .

Toch blijft er terug een kleine sluimer rook hangen waardoor de verzichten wat tegenvallen .

We kwamen aan bij de ingang en ik vroeg of we verder konden . Zonder probleem konden we tot een bepaald punt rijden .

Er werd vandaag ook niks aangerekend om het park binnen te rijden maar ja, ik had toch al een jaarpas . Dus maakte niet veel uit .

Ik had 3 stops uitgestippeld . Olmsted point, lake tanaya en soda spring trail .

De mensen zeiden dat we beter eerst olmsted point rijden wat het verst was en zo dan terug keerden .

Eens aangekomen was van olmsted point nog weinig te zien . De rook gooide wat roet in het eten .

We konden niks zien .. jammer.

Wij zijn dan maar naar Tenaya lake getrokken en dit heeft veel goedgemaakt . Mooi meer en uitzicht was prima . Hier ging er precies minder rook.

Na een wandeling zijn we dan naar soda spring trail getrokken . Dit was een kleine trial waar een natuurlijke waterbron is .

De rook begon nu toch redelijk aan te dikken maar we hebben de trail dan toch gedaan . Was uiteindelijk niet zo ver maar is toch niet voor een hele dag in rond te lopen . De rook was irritant .

Terug aan de auto was het tijd om Tioga pass te verlaten want de geur van de rook was genoeg geweest . Ook de contante mist van rook die het zicht belemmerde was vervelend.

 

Het was tijd om naar Lake tahoe te rijden . We waren nog maar vertrokken of er stond al politie op de snelweg iedereen tegen te houden .

Die was blijkbaar versperd door een ongeval en dit was onze enige directe snelweg richting Lake Tahoe .

Toch even vragen wat we nu moeten doen . In zijn vlugge Engels heb ik verstaan 5 mile dan rechts op een 'dirt road ' en dan nog eens rechts .

Ok, ik dacht we zullen het maar proberen . En inderdaad 5mile verder was er een weg . Ik dacht dat valt nog mee ..... tot een Kilometer later ...

Plots was de weg 'weg' en liep er een zandweg verder .... DOOR DE BERGEN ... echt niet normaal . Kilometers en kilometers op een onverharde zandweg waar we nauwelijks konden op rijden op en neer door de bergen .... het was geen lachtertje maar we hadden weinig keuze ... Kon zelfs niet eens draaien . Na een lange tijd zweten en scherpe bochten, grote stenen op de weg,  en geen kat tegen te komen kwamen we terug op de verharde weg aan en konden we onze weg verder zetten richting Lake Tahoe ... Veel tijd verloren hier en afgezien .

Mochten we hier zijn platgevallen zaten we daarnu waarschijnlijk nog :)

 

De weg naar Lake tahoe werd terug belemmerd door de rook . Ik dacht dat dit juist in Yosemite ging zijn maar 3 uur rijden en nog steeds een mist van rook is toch niet normaal . De weg ernaar toe is wel mooi maar met die rook zie je maar de helft van wat die prachtige natuur te bieden heeft .

Het hotel terug gemakkelijk te vinden . Inchecken en nog eens rondwandeln .

Het hotel lag juist aan het meer maar we konden niet eens tot daar lopen want blijkbaar is dat privé . Het is dan ook afgezet met een hek . vreemd . Je moet dus betalen om tot aan het meer ( strand ) te geraken .

Aangezien het al te laat was zijn we dan maar een restaurent gaan zoeken ipv nog een wandeling langs het meer . 

Isabella scoort goed bij tripadvisor ( een lekker Italiaans resaturant ) en terecht . Heel lekker daar . Ook de kids vonden hun goesting .

Daarna was het terug tijd om richting hotel te gaan .

 

Morgen ontmoeten we de Familie Fritz . Zoë heeft jaren terug nog een pennevriendin gehad die we af en toe eens iets sturen met Kerstmis en nog regelmatig eens op facebook zien . Nu ze wisten dat we naar California gingen gaan hebben ze ons uitgenodigd omdat ze niet ver van lake tahoe wonen . ik ben benieuwd .

 

Tot morgenDag 14 : Lake tahou

 

Om 10h zouden we de familie Fritz ontmoeten . Spannend ...

Eerst nog even ontbeten en uitgechecked en dan wachten in de bar .

We kregen een sms dat ze aangekomen waren . We wisten wel hoe ze er uitzagen via skype maar hadden ze anders nog nooit ontmoet .

Wel al eens via skype gesproken tijdens de planning van onze reis .

Ze hadden gezegd een witte bmw dus wij gaan zoeken ... en plots herkenden we ze .

De ontmoeting was hartelijk maar toch een beetje raar .... je kent de mensen niet zo goed en de taal is ook soms niet gemakkelijk maar het verliep vlot . Ze hadden al laten weten dat de zelf broodjes gingen klaarmaken voor ons om te picknicken . tof .

Even vlot kennisgemaakt en dan zijn we iets verder gereden om de trail eagle falls te doen in Lake tahou. De trail zou uitkomen bij een meer die niet te bereiken is met de auto . Het was heel druk ( het was zaterdag ) in lake tahoe en het was moeilijk om een plaatje te vinden op de kleine parking . De Familie Fritz had een plekje gezien en hielden het vrij voor ons terwijl ze dan zelf een plaats zochten . Na een tijdje stonden we klaar om de trail te doen .

Ze hadden ook hun hond Jasper mee . Matt en Erica zijn heel toffe mensen . De babbel verliep vlot en al vlug waren we bezig over alle gewoontes van Belgie en de USA . Voor Juanita was het wat moeizamer omdat het Engels niet zo vlot gaat .Maar ze maakt haar versstaanbaar :)

Zoë kan redelijk Engels maar ik had de indruk dat ze zich toch wat op de achtergrond hield . Ian kan zo goed als geen Engels dus dit wordt moeilijker . Na een tijdje kwamen we aan aan het meer . onderweg hebben we nog gestopt om de kicknick op te eten . Ze waren zelf voorzien van dekens, drinken … Het uitzicht was prachtig . De weg ernaar toe was veel klimmen maar het ging vlot .

Ik had de indruk dat de conditie van de familie Fritz een pak beter was dan de onze :) Maar ja, ze deden ook allemaal aan sport hoorde ik .

Matt football en soccer dacht ik , erica soccer, maya soccer en basket en kai mountenbiken . Dus ja , sportieve familie .

Erna hadden ze ons nog uitgenodigd om wijn te gaan proeven op een half uurtje waar ze woonden . Ook een hele beleving . Ze waren er Club members en dat merkten we ... Ze hadden er precies al nog geweest . Eerst mochten we een hele lijst lokale wijnen proeven die ze daar allemaal maakten. We kunnen zelf geen wijn meenemen naar huis met het vliegtuig … . jammer want er zaten goede tussen . Eens geproefd kochten ze 2 flessen en gingen we die ter plaatsen uitdrinken en terwijl konden we beter kennismaken . Al vlug gingen de gesprekken over trump, de dagelijkse dingen die in de VS soms zo anders zijn . Het was heel gezellig . Voor de kids ging het nog alijd iets moeilijker maar plots waren ze een kaartspel aan het spelen dus goed dat het daar ook al wat vlotter ging.

 

Na een tijdje keerden we terug naar hun huis . Ze hadden ons uitgenodigd om er savonds te eten . Eerst nog even langs het hotel gegaan om ons op te frissen en dan terug naar hun huis te trekken . Ze hadden voorgesteld om daar te slapen maar we vonden het raar omdat we ze niet kenden en direct daar te gaan slapen .

 

Op 5 min waren we bij hun thius ... amai ... ze een groot huis . Dan Nog eens 4 auto's voor de deur met ook nog eens zo een HELE grote pickup . nie normaal . Typisch Amerikaans ...

Even een rondleiding gekregen in het grote huis en erna mochten we lokale biertjes proeven . sommige lekker andere minder .

Ze hadden ook nog eens een groot zwembad erbij . Kids liked it . Temperaturen waren daar 35+ .

Even later heeft hij dan de BBQ aangelegd en konden we mexikaans eten . Lekker ....

Was al vlug middernacht en tijd om naar hotel te gaan .

De kids moesten trouwens maandag al terug naar school ( 7/8 ) .

Ze vroegen nog of we bij hun willen ontbijten voor we naar SF zouden gaan .

Dus morgen iets langer slapen en dan richting Fritz Familie om ernaar door te rijden naar SF

 

tot morgenDag 15 : San Francisco

 

Vandaag mochten we gaan ontbijten bij de Fritz Fam dus moesten we niet te vroeg uit bed .

Moesten daar tegen 10h zijn . Lekkere koffie en ontbijt met eitjes en fruit klaargemaakt . Was lekker .

Yosemite was afgesloten door de brand dus was het een goed moment om nog eens na te kijken of we er nog konden binnenrijden .

Ik had heel graag Yosemite gedaan . Stond bovenaan mijn verlanglijstje maar de natuur beslist er soms anders over …

Na het checken op de website bleek yosemite valley voor onbepaalde tijd afgesloten te zjn .

Dus moesten we 3 hotels annuleren en 3 extra dagen zoeken .

Het wordt dus 1 extra dag SF +Santa cruz + Monterey.

Nog even alles overlopen met hun en ze hebben ons nog veel tips kunnen geven voor we richting San Francisco trokken .

Tegen de middag hebben we dan afscheid genomen en richting SF getrokken . Het was nog 2h30 a 3 uur rijden .

Onderweg was er veel verkeer maar zijn toch tegen 15h aangekomen . Eerst stop was een vista point voor de golden gate bridge .

Amai .... wat een drukte . NERGENS de auto kwijt te spelen om aan het vista point te geraken .

Voor de 2 bruggen is tol te betalen . Ik had op de website gelezen dan je via fast track een account kon maken voor een periode die je zelf kiest en telkens je tol

Moet betalen gaat dit automatisch van je creditkaart . Dan heb ik dat ook gedaan; Is heel gemakkelijk en dan kan je vlot passeren en hoef je niet aan te schuiven voor te betalen .

Op sommige plaatsen wordt gewoon je nummerplaat in gescand en kan je zelfs niet cash betalen .

Na een uur vloeken en zoeken zijn we dan maar doorgereden en hopen dat we dit een andere keer kunnen doen .

Tegens dan we dan het hotel hadden gevonden , hebben ingechecked en gegeten was het al avond en konden we al denken aan ons bedje ...

Ik moes trouwens nog eens enkele hotels checken want ik had tot middernacht om nog gratis te annuleren .

Voor de eerste keer waren het KING size bedden . Wel een groot verschil met de Queens . Trouwens een mooi hotel.

Ik had ook plaats op de parking . De parking had niet genoeg plaatsen voor iedereen maar dat wist ik op voorhand . De auto mag in principe blijven staan de komende dagen

Omdat alles redelijk dicht bij elkaar is in San Francisco . We kunnen te voet of Uber of openbaar vervoer .

Morgen staat er niet zo veel op het programma . juist enkele zaken bekijken en wat rondwandelen in SF .

 

Tot morgen
Dag 16 : San Francisco

 

Hadden niet veel haast vandaag . Ontbijt ruimte veel te klein maar ontbijt was voor ons genoeg . Velen nemens trouwens gewoon ontbijt mee in de kamer om op te eten . Na het ontbijt konden we vertrekken .

Wat is het koud hier ... ik denk amper 15 graden... hier kan je wel een lange borek en trui (zelfs een jas op sommige momenten ) gebruiken.

Eerste stop was een shopping center .... en ja ... de vrouwen hadden al vlug hun weg gevonden .

De weg ernaartoe was toch even schrikken ... heel veel zwervers en rare mensen . Waarschijnlijk veel van hen waren high en roepen en praten tegen zichtzelf . Hier zou ik toch niet willen lopen savonds...

Ook de geur is niet aangenaam op sommige plaatsen . Ik en ian zijn dan maar de stad ingetrokken en de vrouwen laten shoppen .

Rond de middag hebben we ze dan teruggevonden . In dat shopping was ook veel keuze om te eten wat we ook gedaan hebben .

Erna zijn we naar de cable turning point getrokken om de cable car te bekijken . We gingen die eerst ook doen maar zo veel volg ... zo een lange rij... ik had geen zin om een uur aan te schuiven om mee te gaan . Het zal te voet worden ...

Dan zijn we maar langs de vele winkels getrokken richting union square om vervolgens naar China town te gaan .

In Cina town vele winkels en veel dingen om te eten . Is eens leuk om door te wandelen .

Eens dit gedaan was had ik graag nog naar coit tower geweest . Daar kan je tot boven gaan en heb je een prachtig uitzicht over San Francisco .

Weeral een rij van hier tot in Tokio .... nee ik wil geen uren aanschuiven voor 10min in de toren rond te lopen .

Ik heb dan maar van ginder boven enkele fotos getrokken . De weg naar coit tower is niet mals . Zo steil omhoog . Was toch even blazen en puffen om er te geraken .

Na coit tower zijn we afgezakt naar lombard street . De kronkelende straat . Wel mooi om te zien en ook daarboven heb je een mooi overzicht van SF . Ondertussen is het al terug redelijk laat geworden en hadden we al wat KM in de benen . Nog even gestopt om wat te eten en een ijsje gegeten en dan terug naar het hotel .

Op veel plaatsen lopen/liggen/schuilen er terug zwervers en hangt er een rare geur . Ook heel veel rare types gezien ... nie normaal .

Ze doen wel geen kwaad maar op sommige plaatsen loop je toch liever niet alleen in SF .

Wel redelijk veel politie zien rondlopen wat toch wel iets veiliger voelt .

 

Zijn toch zonder kleerscheuren terug in het hotel geraakt .

Nog even enkele hotels checken omdat we 3 nieuwe moeten vinden en dan terug het bedje in .

 

Morgen moeten we op tijd zijn voor naar Alcatraz te gaan .

Tickets hebben we al . Is wel een stukje van het hotel en daarvoor zullen we morgen Uber nog eens inschakelen .

Uber en lyft werkt trouwens prima hier . Er zijn zelfs speciale wachtplaatsen gemaakt voor Uber en de prijs van heel goed mee .

10$ om je van de ene naar de andere kant van SF te laten brengen voor 4 personen vind ik een mooie prijs .

 

Tot morgen
Dag 17 : San Francsico

 

Nog vlug eens gekeken naar Yosemite maar nog steeds volledig afgesloten door de brand .

Vandaag iets vroeger moeten opstaan want we moeten naar Alcatraz . 9h aan pier 33.

Eerst terug ontbijt in het hotel en 8h30 waren we klaar .

Wat was het terug koud in SF. Amper 15 graden en veel wind. Door de vele mist ook geen zon te zien . Het is hier precies winter .

Lange broek en trui ( of jas als je dat meehebt ) is terug geen overbodige luxe .

In de grootsteden begin ik Uber te gebruiker . werkt heel goed en is prima van prijs .

8h40 Uber geregeld en 9h15 stonden we al ter plekke . Veel verkeer smorgens in SF.

Er stond al heel veel volk aan te schuiven. Gelukkig hadden we mooi onze tickets op voorhand besteld en konden we gewoon mee aanschuiven .

Stipt 9h30 zaten we op de boot en nog geen 15min later stonden we al in Alcatraz .

Na het uitstappen nog een film gekeken over de historie en daarna aanschuiven voor de tour .

Het is een audio tour en iedereen kreeg een bakje en koptelefoon . Ook Nederlands zat er tussen . Tof .

Na 10 min konden we starten ... maar ... oeij ... dat is geen nederlands maar spaans ... wij weer naar beneden om dat even aan te passen en wij terug weg . De tour zit heel geod in elkaar en is heel aangenaam om te doen . De hele tour wordt constant uitleg gegeven over alles wat gebeurde de tijd dat Alcatraz bestaat en je moet je doorheen Alcatraz verplaatsen en alle aanwijzingen volgen die worden gegeven.

Ik vond het zeker de moeite waard . 2uren waren zo voorbij . Na 2 uur nog steeds veel vind en laaghangende wolken . Geen Golden gate bridge of SF te zien vanaf Alcatraz ... jammmer ... zou hier mooi foto opgeleverd hebben .

Nog even in de souvenier winkel rondhangen en dan even wachten en de boot om terug te gaan stond al klaar .

Terug in Pier 33 gingen we lekker kuieren langs pier 39 en de vele winkels .

Eerst nog wat gegeten en dan terug verder . Ook daar liggen de zeeleeuwen . mooi om te zien .

Heel veel te doen daar . Niet alleen op de pier maar ook daarachter heel veel winkels .

 

Na heel wat te hebben rondgewandeld en nog een maaltijd achter de kieizen te hebben gestoken was het terug rijd om naar het hotel te gaan .

Omdat het te ver was terug even Uber ingeschakeld . Ik had pijn aan mijn voet en moest al de hele tijd opletten hoe ik mijn voet neerzet en als je een hele dag niets anders doet dan rondwandelen is dit wel vervelend ...

 

In het hotel nog even een hotel boeken omdat de volgende 3 waren geannuleerd door de brand in Yosemite .

 

Voila, dag zit er weeral op .

 

Morgen zal het een dagje extra SF worden en dan doorrijden naar Santa Cruz ter vervanging van Yosemite .... heel jammer maar niks aan te doen

 

slaapwel
Dag 18 : Santa Cruz

 

Vandaag zouden we normaal naar Yosemite moeten gaan maar door de bosbranden is dit gesloten .

Ik heb dan maar 2 nachten Santa Cruz geboekt waardoor we 1 dag langer in SF kunnen zijn .

 

Eerst terug een ontbijt genomen in het hotel . De ontbijtplaats is echt wel heel klein .

Vorige dagen hebben we kunnen eten in de ontbijtruimte maar deze keer zal het vol .

Dus ons eten dan maar meegedaan naar de kamer en daar ontbeten .

 

Zoals iedere dag terug ijs vullen uit de ijsmachines die je in elk hotel kan vinden . Is trouwens overal gratis .

Omdat er in het hotel geen vriezers zijn vullen wij elke dag enkele zakjes ( hersluitbaar zodat niet allmaal water is ) met ijs om deze in onze frigobox ( in izimo ) te leggen . Goed afgesloten blijft het ijs hele dag goed en onze drank koud .

 

Ik had terug de golden gate bridge op de planning gezet omdat de mist de vorige keer niet toeliet om mooie fotos te maken .

Ik had een plaats uitgekozen om tot bijna onder de brug te rijden . Er was nog bijna geen volk maar terug stond de brug in de wolken .

Wat jammer .... toch maar wat dichter gewandeld om de brug in beeld te brengen maar de wolken zijn terug spelbreker .

 

Dan maar eens twinpeaks proberen . Daar zou er ook een mooi zicht zijn op SF ... Na een 20min waren we op twin peaks en terug geen geluk .

Ook twinpeaks lag in de wolken . We zijn dan maar op ons gemak doorgereden naar Santa Cruz . Onderweg niks speciaal te zien . We hebben nog getwijfeld om af te rijden in Sant Jose voor Silicon Valley maar hebben het toch niet gedaan .

 

Kort na de middag waren we er al . Hebben eerst even naar het strand geweest en ergens nog wat gedronken en tegen dan konden we inchecken . Ian nog even naar het zwembad in het hotel en zo kan Juanita een wastje draaien .

 

Naar de avond toe zijn we naar de boardwalk geweest . Een heuse kermis langs het strand heb ik gelezen .

En Ja, klopt. precies Walibi langs de kust met rollercoaster en de splash en tienstallen andere attracties .

Dan nog eens verschillende arcade lunaparken en vele eetkraampjes . Je kan er heel lang in rondlopen en dat hebben we ook gedaan :)

 

Op het strand was er blijkbaar een film en iedereen ging zich al op het strand gaan zetten met deken en een kussen om de film te bekijken .

Wij hebben wat rondgewandeld en wat gegeten en de kids hebben zich bezig kunnen houden.

 

Was al terug vlug laat en we konden terug naar het hotel .

 

Morgen stond Yosemite op het programma maar we kunne er niet naar toe door de bosbranden .

Ik heb 2 trail uitgestippeld in 2 parken dicht bij Santa Cruz . Mochten we nog plaats vinden zouden de kids graag surflessen volgen maar ben niet zeker of dat nog zal lukken . We zien morgen wel . Ook langs de kust wat verder is ook nog wat te zien

 

Nu maar in ons bedje kruipen

 

toedeloeDag 19 : Santa Cruz

 

Vandaag een trail uitgestippeld omdat yosemite gelsoten is .

We mochten iets langer slapen omdat de trial maar een 15min rijden was .

 

Na ontbijt vertrokken we richting het park Roaring Camp.

Voor we de trail begonnen kwamen we terecht in een dorpje waar een stoomtrein stopte . Deze reed helemaal terug naar de boardwalk

en terug naar de plaats waar hij startte ... nee... 3h stoomtrein is iets te veel voor ons .

De trail zelf was niet zo lang dus konden we direct beginnen .

Langs de trail stonden verschillende grote sequoias . Indrukwekkend om te zien .

Bij vele bomen stond een uitleg en juanita probeerde dit voor te lezen ... Na 2 bomen hebben we ons verbeelding laten spreken

en de uitleg er maar zelf bijgedacht :)

 

Halverwege de trail kon je een pad volgen naar een rivier . Na een kleine afdaling kon je in de rivier zwemmen . Aangezien we geen zwemkleding bijhadden hebben we het maar gehouden bij voetjes in het water . Wel een heel mooie omgeving.

Na de rivier terug de trail afgewerkt en dan richting het dorpje .

Plots was er heel veel volk. Waarschijnlijk juist een trein aangekomen ... Precies China :) allemaal chinezen .

Hier konden we onze buikjes terug vullen . Lekker gegeten daar .

Erna iets verder was er nog een trail langs een meer maar die hebben we enkel eens bezocht met de auto .

 

Erna zijn we nog even doorgereden naar een punt in Santa Cruz die heel bekend is om te surfen . Ik heb de kids nog gevraagd of ze een surfles willen volgens maar dit wouden ze niet . Bij het aankomen op dit punt is het precies Surfland .... iedereen loopt daar met eens surfplank en in het water wel 50 surfers van jong tot oud ... Hier moet je inderdaad zijn om eens te surfen . De plaats is Rockview Drive County Park.

 

Na de surfers te hebben bekeken nog eens langsgeweest in het shopping center daar heel dicht bij en dan terug richting hotel gereden .

Ian wou zeker nog eens zwemmen in het Hotel voor we de avond terug doorbrachten aan de boardwalk en kermis.

 

Na het zwemmen zijn we richting boardwalk getrokken . Weeral niet evident om een plaatje te vinden maar toch gelukt .

Op veel plaatsen hier heb je een 'permit' nodig om in de straten te mogen staan . Idem bij de plaats waar je kan gaan surfen .

Dus goed kijken waar je de auto achterlaat .

 

Vandaag hebben we echt eens goed gegeten . Alle 2 vis genomen in een restaurant juist in het begin van de pier . Super lekker .

Kids waren deze keer niet mee . We hebben ze achtergelaten in de Arcade playhall. Ze gingen daar spelen en zelf kijken om iets aan die kraampjes te eten . Restaurants is niks voor hun hebben we al gemerkt . HEEL VEEL dingen dat ze niet lusten .

 

Na een tijdje zijn we ze gaan opzoeken en hebben voor de laatste keer ook zelf nog eens arcade spelen gedaan . Was lang geleden :)

Het is al vlug middernacht voorbij en tijd om richting hotel te gaan .

 

Morgen Monterey .

 

Slaapwel
Dag 20 : Monterey

 

Vandaag verlaten we Santa cruz en gaan we naar Monterey .

Terug een extra dag omdat Yosemite gelsoten is door de brand .

Ik heb voor 1 dag Monterey gekozen en 1 dag trails rond monterey .

 

Vandaag eerst Aquarium bay .

Na ons ontbijt zijn we vertrokken naar monterey . Het is amper een uurtje rijden .

Onderweg weinig of geen verkeer . Er rijdt een gratis shuttle van downtown Monterey tot aan het aquarium .

Dus de auto even in de parkeergarage gezet downtown en dan de Shuttle ( een oud treintje ) genomen richting Aquarium.

In amper 15Min kwamen we al aan . Shuttle stopt op verschillende plaatsen.

Amai... zo veel volk in de rij om tickets te kopen. Tip : Koop tickets op voorhand dan hoef je niet aan te schuiven .

Dus wij in de rij gaan staan maar het ging redelijk vlot . Het aquarium is wel redelijk prijzig . 170$ voor 4 . Maar ja, dit moet je gedaan hebben als

je Monterey bezoekt . Op het eerste zicht lijkt het wel ok. Veel mooie dingen gezien. Hebben er toch tot rond 15h rondgelopen en veel gezien .

Dus reken toch op een 4h afhankelijk wat je allemaal wil bezoeken . Is wel de moeite om eens bezocht te hebben maar ik zou er nu ook niet speciaal voor naar ginder rijden ...

Na het aquarium komen we uit in Cannery street . Hier veel winkels maar echt meer op toerisme gericht .

Daar zijn we dan ook eens doorgewandeld. Na een tijdje zijn we dan via de kust richting warf gelopen . Onderweg wel een mooie wandeling .

Daar zie je vele zeehonden die gewoon langs het water zitten en ook VEEL kwallen die je langs de kust ziet zwemmen ... indrukwekkend.

Na een tijdje kwamen we op de Warf . Terug een mooie pier met vele winkels en restaurants . Het was ondertussen al avond dus tijd om toch maar een restaurant uit te kiezen . Op het einde van de pier met uitzicht op de zee een tof restaurant gevonden maar ook goed gegeten . De vis schotels zijn hier aan te raden . Heel lekker .

 

Na de maaltijd was het tijd om de auto terug te vinden en in te checken in het hotel . Hotel was pas 2 dagen geleden geboekt omdat we Yosemite niet meer konden doen . Bij aankost inchecken en de kids nog eens naar het zwembad . Juanita viel al meteen in slaap .

De vakantie begint door te wegen heb ik de indruk . Veel wandelen en vroeg eruit en laat in bed is vermoeiend .

 

Straks zijn we van plan om rond 10PM nog eens naar de Cinema te gaan . Is hier vlakbij en eens iets anders .

Hopelijk krijgen we Juanita terug wakker binnen een uurtje :)

Na een uurtje iedereen klaar en wakker en wij weg .

Ik en Zoe zijn naar een film geweest en Ian en Juanita naar een andere.

 

Wel een raar systeem . Je moet buiten aan een venster je tickets kopen ( zonder stoelen reservatie ) en dan kan je pas binnen in de cinema .

Het was de film van 22:20. Er was nog volk aanwezig maar niet zo druk .

Even popcorn checken .... en ja ... weeral met zout maar we konden er wel met suiker krijgen . Even geproefd en die viel nog mee maar toch smaak je terug dat zout …

Ik weet niet was ze daar eigenlijk mee doen . Ginder is bijna alle popcorn zout en als je dan suiker vraagt zit daar nog altijd een zoutsmaak in .

Hier kan je zelfs hotdogs en PIZZA meenemen in de zaal om tijdens de film op te eten ... raar .

Aangekomen in de zaal zat er NIEMAND .... Ik en zoë een plaats uitgekozen en amper nog 2 mensen kwamen erbij .

Voor de rest niemand in de zaal . Film duurde tot na middernacht . Wel geen ondertitels …  maar dat wisten we natuurlijk 

 

Erna terug naar het hotel om te slapen .

 

Morgen enkele trails .Dag 21 : Monterey

 

Vandaag terug dagje monterey . Gisteren al Aquarium gedaan dus vandaag enkele trail op het programma .

Eerste trail is point Lobos . Hier moet je op tijd zijn want parking is direct vol .

We hadden geluk want we konden nog onze auto parkeren . Wel betalend hier .

Er zijn verschillende parkings dus als er eentje volzet is kan je gewoon naar de voldende rijden.

Hier hebben we enkele trail gelopen . Mooi uitzicht op de kust .

Terug zeehonden en otters gezien . Hier kan je uren rondlopen maar na een uurtje of 2/3 waren we terug verder .

We gingen nog het museum doen maar er stond al dat de parking vol was dus zijn we maar terug verder getrokken .

Ondertussen stonden ze al terug aan te schuiven en te wachten tot er een auto vertrekt om er terug iemand binnen te laten .

Ik heb gezien dat veel mensen hun hier gewoon langs de kant van de weg zetten en zo het park binnengaan .

 

Op een 15 min rijden was er nog een trail die richting de bergen ging . Deze hebben we ook gedaan .

De trial kan je op 2 manieren lopen . De lange en de korte versie . Wij zijn voor de korte versie gegaan en zelf die was redelijk lang .

Na een uurtje stappen zijn we maar langs dezelfde weg teruggekomen want we waren nog niet halverwege . De weg gaat eerst langs een rivier in de bergen die dan terug verdwijnt in een bos . Mooie trail . Af en toe moet je het water even oversteken maar dat gaat nog . De trail noemt Soberanes trail . Na het terugkomen hebben we nog een trail gedaan die er recht tegenover ligt . Deze gaat langs de kust . Ook zeker de moeite om te doen . Mooie uitzichten en zelfs walvissen gezien . Na deze trail zijn we eens naar Carmel afgezakt en pebble beach . De route langs de kust is mooi om eens te zien . Veel mooi huizen en pebble beach heeft ook een mooi strand .

 

Daarna zijn we naar het shopping center geweest in Monterey . Heel groot complex .

Daar even een ijsje achterovergeslagen en wat rondgewandeld in het shopping .

De ijsjes zijn daar wel speciaal . Je kan daar in je ijs laten doen wat je graag eet . 1001 dingen die je kan laten mensen . Caramel, m&ms, alle soorten snoep die daar ligt …

Ik had iets met caramel genomen en voor dat zou ik toch nog eens afrijden in Monterey moest ik daar passeren 

Na een tijdje was het terug tijd om ons hotel op te zoeken en in te checken .

Terug alle valiezen op de kamer gezet, wat opgefrist en dan een restaurant zoeken om te gaan eten .

Te voet was niet zo ver maar als het donder is al we terug zijn is het misschien toch beter om de auto te nemen .

Dus auto in en richting pier . Daar zijn vele restaurant . Op het einde van de pier hebben we gisteren goed gegeten dus gingen we direct terug .

Bij aankomst stonden er al mensen te wachten ... Even vragen en wachtttijd was ongeveer 1H . Nog even in de andere restaurants gaan checken maar daar waren er ook wachttijden … Even twijfelen maar omdat we de dag ervoor zo goed hebben gegeten hebben we toch 1H gewacht ( het was wel een pak mnder )

En ja, terug heerlijk gegeten . Hier moet je zeker VIS nemen .

 

Na het avondmaal nog even stappen naar de auto om dat terug naar het hotel te gaan .

 

Het zit er bijna op . Morgen richting Pismo beach met stops langs de Highway 1

 

Tot morgenDag 22 : Pismo beach

 

Vandaag gaan we langs de highway one richting Pismo beach .

Eerst stop is bixby Bridge . De weg ernaar toe duurt amper 30 min .

Alleen al de weg ernaartoe is prachtig . Zo veel uitkijkpunten op de oceaan en die mooie verzichten .

Telkens stoppen en uitstappen ... aan dit tempo doen we er 3 dagen over :)

Bixby Bridge is prachtig . Even aan de kant gezet en er is al heel veel volk. Even rondgelopen en wat foto's getrokken en we konden terug verder.

Na bixby bridge begon er een mist op te steken .... en de mist bleef maar hangen ... heel jammer want ons mooi zicht op de oceaan was helemaal weg . We zagen amper nog de oceaan en waren er zo dicht bij . Als er op de hele weg zoveel mist hangt zullen we nie veel meer moeten stoppen.

Volgende stop is mcway falls . Tussen bixby bridge en mcway falls niks anders dan mist :(.

Hebben bijna niet moeten stoppen want zagen geen steek. Jammer ...

Even de trail gedaan naar Mcway falls .... is mooi maar viel wat tegen . Een deel van de trail is ook afgezet .

Na 20min zaten we al terug in de auto.

Volgende stop Piedras blancas . Hier zouden normaal zeeleeuwen zitten op de strand .

Terug niks anders dan mist op de weg ernaar toe . jammer :(

Op de plaats van de zeeleeuwen heel veel volk... dus een goed teken zou ik zeggen .

En ja, heel veel zeeleeuwen op het strand . Tof om die beesten van zo dichtbij eens te zien .

30min later zijn we terug vertrokken om 5min verder een restaurant op te zoeken . Goede reviews gelezen ...

Het was een burger restaurant maar hier maken ze alles vers klaar . De burgers zijn dan ook gigantisch groot ( en duur ) .

Hebben lekker gegeten maar terug veel te veel . De kids kregen amper een halve op maar hij was wel lekker .

Na het middagmaal hebben we iets verder nog gestopt in moro bay . Had er eigenlijk niet zo veel van verwacht maar Moro Bay is het bezoeken waard .

Langs de kustlijn vele winkels en gezellige bars . Leuk om eens rond te wandelen .

Erna richting pismo beach . Eerst even inchecken in Hotel . Hotel ss redelijk groot . Is een best western hotel zoals vele op onze reis .

Terug koffers uitladen en Ian wou nog eens zwemmen . Gratis koffie en koekjes, 2 ontbijtruimtes, verwarmd zwembad, 2 sauna’s… twas in orde .

Terwijl hij aan het zwemmen was hadden wij even de tijd om de koffers terug een beetje op orde te brengen en de auto wat uit te mesten ... want 3 weken in de auto rondtrekken laat zijn sporen na .

Na een uurtje konden we ons dan klaarmaken om naar pismo beach te gaan .

Pismo Beach Ziet er gezellig uit . Veel winkels en leuke restaurants . Hebben dan terug maar eens gaan eten . Konden het niet laten ;)

Het was dit keer een Italiaans restaurant .

Ian had een spagetti besteld en er stonden kruiden op tafel . Wij dachten spagetti kruiden ....

Ian deed dit op zijn spagetti en stak een hap in zijn mond ... Dan veranderde zijn kleur van zijn gezicht en kwamen de tranen in zijn ogen .

Ian smeekte plots om drinken en begon bijna te wenen . Ik vroeg aan de dame wat er wel in die kruiden zat en het ging dus om een mix van rode pepers .... hahaha .... logisch dat hij zo raar deed ...

Anfin, lekker gegeten voor de rest .

Na ons deugddoende avondmaal en avondwandeling terug richting hotel getrokken .

Morgen nog 1 keer slapen in Santa Monica en tis al gedaan ... Jammer

 

Slaapwel
Dag 23 : Santa Monica

 

Vandaag trekken we richting Santa Monica .

In pismo Beach hebben we een lekker ontbijt genomen .

Na checkout vertrekken we eerst naar Santa Barbara .

Onderweg terug een mooie omgeving en dit keer zonder mist . Dus enkele keren kunnen stoppen op de vista points en mooie uitzichten gehad .

Eerste stop was aan het strand . De parking is vlak voor het strand en hadden nog plaats genoeg .

Even langs het strand gewandeld en op de pier . Genieten van het mooie uitzicht .

Daarna hebben we state Street opgezocht . Dit is wel een heel lange straat . Veel winkels en restaurants maar het is toch even stappen voor de straat echt begint met de winkels .

Mijn voet was nog altijd niet in orde dus weeral afzien ... Als ik geweten had dat we nog zo een stuk moeten te voet gaan had ik mijn auto gaan halen 

Na een tijdje stappen zijn we teruggekeerd want er kwam precies geen einde aan die straat en dan nog de hele weg terugkeren met mijn pijnlijke voet… mocht er niet aan denken .

Eerst nog eten en dan gaan we verder naar zuma beach in Malibu . Onderweg ook heel mooi . Zuma beach hebben we enkel dooregreden en ons zitten zot kijken naar al die mooie villa's die in Malibu op die heuvels staan .

Kasten van huizen . nie normaal . Als je wil surfen is Zuma Beach the place to be. Veel volk aan het strand ook .

We zijn dan op ons gemak doorgereden naar Santa Monica .

Onderweg was er veel verkeer . Eerst even langs het hotel om in te checken .

Eerst alle koffers op de kamer gezet en dan nog eens naar de pier .  Mooie kamer ook deze keer en een ondergrondse parking bij . top .

Aangezien dat er zo veel verkeer is en dat we zagen dat er veel parkings al goed gevuld waren hebben we maar gekozen voor Uber .

6$ voor met 4 gevoerd te worden is echt wel geen geld .

Even over de pier gewandeld en die is wel heel mooi . Vele kraampjes en ook kermis attracties .

Ondertussen toch vlug 18h geworden en het is terug tijd om een restaurant te kiezen .

Is altijd moeilijk want de kids lusten dit niet en dat niet ....

Maar na even zoeken toch iets gevonden en zaken dat we allemaal lusten.

Was terug een goede keuze . Het heeft gesmaakt . Was trouwens een Brits retaurant .

Na het restaurant zijn we terug richting pier gegaan waar de kids nog eens de roller coaster hebben gezeten en waar wij nog wat hebben rondgehangen ...

 

Dit was onze laatste avond in de USA . Jammer ... maar aan alles komt een einde jammer genoeg .

 

Voldaan zijn we dan via Speedy Uber terug in het hotel afgezet . Deze gast vliegt door de straten . Nog wat onze valiezen in orde maken en doen dat we morgen niet al te veel tijd meer moet steken in het maken van de valiezen

En de rugzakken . We zouden graag nog eens naar een shoppong center gaan want tegen 14h a 15h moeten we al onze auto inleveren en om 19h vertrekt ons vliegtuig.

 

Tot morgen
Dag 24 : Santa monica

 

Onze laatste nacht in de USA is ook een feit .... jammer maar helaas .

Hier nemen we ook afscheid van onze maat ... hij noemt Frigobox. Hij heeft uitstekend werk geleverd :)

Terug een lekker ontbijt gehad en dan konden we nog eens naar Santa Monica om onze laatste uren door te brengen .

Alles nog eens checken want nu moet alles in de valiezen zitten en niks meer in de auto .

Alles ingeladen en dan nog eens richting pier in Santa Monica .

Parkeerplaats zoeken en ... binnenrijden ... wacht eens ... zag ik daar 2€ per 12min ....

man man man ... afpersers :) . Dacht het niet ... wou nog terug rijden maar kon niet meer .

Dus even binnengereden en dan terug buiten . Ik betaal geen 2€ per 12min .

Op ieder verdiep security… precies of we in de Nationale bank ofzo zijn binnengereden . Deden ze ons dan nog eens stoppen

Om te vragen of er problemen waren …. Nee geen problemen , gewoon veel te duur 

Dan maar gewoon naar de pier gereden ( vlakbij ) en daar betaal je 1$ per uur voor kort parkeren .

Ik weet nog steeds niet waarom die andere parking zoveel vraagt maar ze profiteren der van ginder ...

 

Voila, nu nog eens op die pier lopen, winkelcentrum bezoeken, nog wat cadeautjes inkopen en tegen 15h bij SIXT

om onze auto in te leveren . Nog even voltanken zoals gevraagd en dan naar Sixt . Op 20 min waren we er .

Nog een laatste inspectie van de auto en alles zag er goed uit . Hebben niks voorgehad met onze auto.

Maar ja, wat wil je met zo een goede chauffeur  

Nog even wachten op het busje dat ons naar LAX brengt en dan is het bijna voorbij .

Tegen rond 16h waren we bij LAX . Vlucht was om 19h. Dus mooi op tijd .

Inchecken op LAX ging heel vlug en de douane ging ook heel vlot. Had ik niet gedacht van zo een grote luchthaven .

Nog wat eten en drinken en taxfree shoppen en we konden op het vliegtuig.

Mooi op tijd vertrok het vliegtuig... Dat was het dan .

Op de  vlucht wat geslapen deze keer en Series gekeken . Het was deze keer een nachtvlucht dus veel te beleven was er niet buiten.

Tegen 14h waren we terug in Frankfurt en dan moesten we nog een uur of 5 rijden naar huis .

Het was wel even zoeken naar ons busje voor de holiday parking … Ze hadden het precies weggestopt …  maar toch gevonden .

De terugweg was lastig . Ik was ook doodmoe maar ja, iemand moet rijden maar we zijn veilig terug thuis geraakt rond 22H

 

Alles heeft een einde en ook dit mooi verhaal heeft er één


totaal 2822 mile ( 4541.5 Km ) gereden met de auto .

 

Conclusie : Genoten van alles wat we gedaan en gezien heben .Jammer dat Yosemite gesloten was maar ik heb nu een reden om nog eens terug te gaan . Voor de kids ... ze vonden het allemaal mooi maar verkiezen toch liever een reis aan het zwembad en niks doen wat verstaanbaar is . De reis is vermoeiend geweest . alle dagen stappen en op tijd uit uw bed... maar dat wisten we op voorhand . Nu , ze hebben het eens gedaan en weten nu wat het is .