Voorbereiding

Voorbereiding

Voorbereiding

In de voorbereiding is heel veel tijd gestoken .

We hebben lang getwijfelt of we dit uiteindelijk gingen doen maar je leeft maar 1 keer en de Kids zijn nu zelf ook groot genoeg ( 12 en 16 ) om er zelf ook iets aan te hebben .

In de voorbereiding heb ik heel veel gelezen over de ervaringen van andere mensen alsook de roadbooks nagelezen die terug te vinden zijn op het internet . Niet alleen de raodbooks zijn heel interessant maar ook alle andere informatie die terug te vinden is .

De route

We willen natuurlijk zo veel mogelijk zien in de tijd dat we aanwezig zijn . Daarom het ik een poging gedaan om onze dagen zo goed mogelijk te vullen maar ook niet te strak te plannen zodat het nog steeds een vakantie blijft . De keuze van de route hangt volledig af van uw eigen smaak . Sommige doen graag parken anderen dan weer niet . Bij ons is het een combinatie van de 2.

Eerst hebben we ook een planning laten opmaken door een reisbureau en eens vergeleken met onze eigen planning .

Het vliegtuig viel  duur uit met de boeking van het  reisbureau omdat deze enkel vluchten aanbieden van Schiphol .

Een collega gaf mij de tip om via Google Flights alle vluchten dagelijks na te kijken de vertekken van Frankrijk, Nederland en Duitsland  .

Hoe vroeger je alles kan vast leggen hoe beter de prijs kan zijn .  De prijzen veranderen dagelijk dus op het goede moment toeslaan is de boodschap .

Wij zochten een directe vlucht omdat we weinig vlieg ervaring hebben en deze zijn natuurlijk duurder dan de vluchten met tussenstop maar die meerprijs hadden we er wel voor over . Bij onze boeking van de vlucht spaarden we al vlug  400€ per persoon uit . Wat 1600€ voor ons 4 was . Enige nadeel is dat onze vlucht vertrok in Duitsland maar voor 1600€ wil ik gerust al eens naar Duitsland rijden :)

Wij hebben ook een optie voor een vaste plaats in het vliettuig genomen omdat we graag samen zouden zitten . De vlucht duurt 10a11h ...

Dus de hele trip naast een vreemde zitten is toch niet zo leuk .

Kijk ook zeker de bagage regels na bij de luchtvaartmaatschappij . Hoe groot de koffers mogen zijn en hoeveel ze mogen wegen . Maar ook wat je mag meenemen in de handbagage ...Hotels

De keuze van de hotels was een pak moeilijker . Welke hotels zijn nu de beste voor de scherpste prijs ???

Hier hebben we terug veel vergeleken maar uiteindelijk alles gevonden . Met Booking.com en Hotel.com  .

Het is niet omdat hotels niet meer te vinden zijn op booking.com dat er geen plaatsen meer zijn .  Wij hebben zowel booking.com als hotels.com gebruikt om toch maar ons voorkeur hotel te vinden . Belangrijk is de beoordelingen te lezen op de websites ( tripadvisor ) . Het is niet omdat een hotel mooie foto's aanbied dat dit ook zo in werkelijkheid is  . Daarom is tripadvisor een goede controle . Mensen die in deze hotels geslapen hebben geven hier hun mening .

 

Wij hebben ook telkens gekenen om 2 x Queen size bedden te hebben . Van alle hotels zijn er 2 die dit niet aanbieden en gaan we voor een 2persoonsbed.

Ook hebben bijna alle hotels ontbijd inbegrepen wat toch een leuke meerwaarde is .  Het ontbijd is niet altijd zo uitgebried maar voor ons hoeft dit ook niet .

Ieder hotel rekend ook nog eens een resortfee aan . Dit kan soms vlug oplopen... hou er rekening mee.

Alle hotels zijn geboekt met annulatie  mogelijkheid. Is iets duurder maar het kan handig zijn ...  bij ons hebben we bijvoorbeeld 3 hotels moeten annuleren omdat er bosbranden waren in Yosemite . Gelukkig  hebben we de annulatie kunnen gebruiken en nisks verloren .


Auto

De keuze van de auto is meer een persoonlijke smaak maar ook een practische keuze  .

Juist rekening houden met het aantal personen en bagage die mee moet gedaan worden .

Extra bestuurden aanduiden is ook geen overbodige luxe ... je weet nooit wat er kan gebeuren .

GPS huren is redelijk duur . Neem er dus best eentje mee van thuis of kijk op 2de hands ... keuze genoeg .

En er zijn zelfs mensen die gsp's verhuren voor korte periodes .

Bij de verhuurfirma proberen ze dikwijls extra opties te verkopen . Ga daar niet op in en kies een formule die alles omvat wat betreft verzekering, schade ...

Wij hebben ook een internationaal rijbewijs aangevraag . Ik weet niet zeker of dit nodig was maar safty first :)

Leg op voorhand uw parkeerplaats vast op de luchthaven. Dan ben je zeker dat je uw auto met een gerust hart kan achterlaten .

Als je de huurauto kan ophalen in inleveren op zelfde adres ben je zeker dat er geen dropoff kosten moet betaald worden .

Vergeet niet tijdig te tanken . Sommige stukken kan je 100km rijden zonder maar 1 tankstation tegen te komen .

Prijzen verschillen veel van station tot station .

 


Documenten

ESTA moet aangevraagd worden . Daar kan je alles over terugvinden op de website

Pasport moet aangevraagd worden .

Mastercard ( zorgen dat deze ook in de USA is geactiveerd ) . We hebben gekozen om er 2 mee te nemen mocht eentje verloren gaan .

Maestro card laten nakijken of deze ook in de USA kan gebruikt worden en eventueel laten activeren .

Misschien ook geen overbodige luxe is de limiet laten optrekken voor de tijd van de reis . Dit geeft u iets meer speling voor onverwachte uitgaven .

Kijk ook zeker na of uw pasport niet verloopt tijdens de reis ...

Annulatie en/of  reisverzekering nemen .

Wij hebben op het werk een hospitalisatie verzekering voor alle gezindsleden met dekking in Amerika . Zeker ook navragen of de dekking effectief in alle staten  telt . Annulatie verzekering hadden we ook gratis . Deze was verzekerd door onze visa kaart .


Activiteiten

Leg je activiteiten ruim op voorhand vast . Sommige zaken zijn vlug uitverkocht of kosten meer aan de kassa .

Bvb Alcatraz of antelope canyon  was vlug uitverkocht voor de populaire start uren .


Overige

Wij hebben op voorhand ook  $  aangevraagd . Dit kan gerust ook in de USA afgehaald worden .

Vraag eens na bij de bank wat de kosten zijn . Met Maestro moet er over het algemeen minder kosten betaald worden indien er geld moet afgehaald worden in de USA. Betalen met de kaart is dan terug voordeliger met Mastercard .

Wij hebben ook moeten kijken voor een nieuwe set valiesen en hebben dan maar ineens gekozem voor TSA slot . TSA is een voordeel als de koffer moet onderzocht worden door de douane . Zij kunnen de TSA sloten zonder problemen ( zonder te moeten openbreken ) openmaken voor controle .

In de USA zin alle prijzen zijn excl fooien . Hou daar rekening mee .  In een restaurant is de tip meestal 16% 18% 20% en zelfs 22%

Koop uw Nationale park pass voor ongeveer 80$ en je kan binnen in alle parken  of kijk even rond of je deze van iemand kunt afkopen .

Zeker nakijken of je een verzekering hebt in het buitenland . Mocht er iemand hulp nodig hebben is een verzekeing een MUST .

Ook een annulatie verzekering is geen overbodig luxe . Het is een dure reis dus een annulatie verzekeirng is ook een must vind ik .

Alle stopcontacten zijn anders dan hier . Dus vergeet niet om USA adapter stekkers mee te nemne .

Spanning is 110V. Normaal werken alle apparaten van hier op de 110V maar toch best even checken op het apparaat zelf.

Mobiele data is HEEL duur in USA met een belgische sim kaart . 10€/MB is geen uitzondering . Koopt een prepaid kaart in de USA ( 40$voor10GB ) en steek die bvb in een oude telefoon en gebruik die als hotspot.